Aktualno

14.1.2021
 

Nekateri potujejo tudi v tem trenutku.. So dežele, kamor lahko gremo in od koder se lahko tudi vrnemo brez večjih težav. Ena takih dežel je Tanzanija in otok Zanzibar. Obenem moramo povedati, da NIJZ odsvetuje vsa nenujna potovanja.ZANZIBAR od €1.165!

Cena vključuje: 7 nočitev v zasebnem bungalovu slovenskega lastnika, letalski prevoz z Dunaja, transfer od letališča do nastanitve.
 

Kam še lahko potujem ta trenutek:
 
Brazilija: prost vstop brez vseh omejitev. Letalska družba lahko zahteva negativni pcr test
 
Egipt: prost vstop v državo z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini. Otroci pod 6 let so testa oproščeni.
 
Kolumbija: prost vstop v državo z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 96 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Kostarika: prost vstop brez PCR testa (letalski prevoznik lahko zahteva drugače). Če kaže potnik znake okužbe, bo testiran, ob pozitivnem rezultatu mu bo odrejena 14-dnevna karantena. Za vstop potrebujete tudi zdravstveno zavarovanje s kritjem najmanj 50.000 USD, ki se ga lahko sklene tudi na letališču.
 
Malta: prost vstop brez omejitev
 
Mehika: prost vstop brez omejitev. Če kaže potnik znake okužbe, bo testiran, ob pozitivnem rezultatu mu bo odrejena 14-dnevna karantena. Za vstop je potrebno ustrezno zdravstveno zavarovanje.
 
Peru: prost vstop v državo z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Portugalska: prost vstop v državo. Za obisk Madeire je potreben negativni PCR test, ki ni starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Španija: prost vstop v državo. Potreben je negativni PCR test, ki ni starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Švedska: brez omejitev
 
Združeni Arabski Emirati: za vstop in izstop iz države se zahteva negativni PCR test, ki ni starejši od 96 ur.
 
 
Povratek v Slovenijo:
Oseba, ki prihaja iz rdeče države in vstopa na zunanji schengenski meji, ob vstopu pa ne predloži negativnega testa PCR ali ne spada v nobeno izmed 12 izjem, sme vstopiti le na mejnem prehodu, kjer so zagotovljeni pogoji za testiranje s hitrim antigenskim testom. Ti mejni prehodi so: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, mejni prehod Obrežje, mejni prehod Gruškovje, mejni prehod Metlika, mejni prehod Središče ob Dravi, mejni prehod Jelšane.

 


ZDRAVSTVENE ZAVAROVALNICE, KI KRIJEJO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE V PRIMERU OKUŽBE s COVID-19 na potovanju:

Europaieche: krije stroške v kolikor država v katero stranka potuje ni na rdečem seznamu.

 


ZDRAVSTVENE ZAVAROVALNICE, KI OMOGOČAJO SKLENITEV ZAVAROVANJE Z RIZIKOM ODPOVEDI V PRIMERU OBOLELOSTI za COVID-19
 
Europaieche: v kolikor stranka pred potovanjem zboli za Covidom, zavarovanje odpovedi potovanja krije škodo.