Obletnica Poroke

Obletnica poroke je eden izmed dogodkov v letu, ki jih ne smete spregledati! Po navadi bomo zelo zadovoljne z drobno pozornostjo, rožico ali večerjo, vendar pa si vsaj okrogle obletnice poroke, kot so srebrna porokazlata poroka ali celo biserna poroka, zaslužijo nekaj več pozornosti. In kaj je lahko lepše darilo od potovanja?
  
Hoteli v nekaterih deželah ponujajo posebne popuste za obletnice porok, zato se na tej strani osredotočamo predvsem te destinacije: Mauritius, Sejšeli, Maldivi, Fidži in Francoska Polinezija.

Za potovanja v ostale dežele pa preglejte naše ideje za sanjska potovanja na naši novi spletni strani www.e-potovanja.si.


Pomen obletnice poroke

Obletnico poroke praznujejo povsod po svetu, vendar pa po različnih državah različno poimenujejo posamezne obletnice. Srebrna obletnica (petindvajseta) in zlata (petdeseta) pa imata seveda povsod posebno mesto.


V deželah Commonwealtha za visoke obletnice, kot so šestdeseta in sedemdeseta, lahko dobite čestitko kraljice, tudi v številnih drugih državah ni redkost da vam čestita predsednik vlade ali države.
 
Vsaka obletnica ima svoje ime, ta tradicija se vleče že iz srednjega veka. Po različnih delih sveta pa obletnice različno poimenujejo, k vsaki obletnici pa sodijo tudi posebna darila iz različnih materialov in z različno simboliko.
 
V naši kulturi so seveda najpomembnejše okrogle obletnice, vendar je enako pomembna prav vsaka. Vsak dan sproti se moramo spomniti drug drugega in si nakloniti vsaj majhno pozornost. Morda so tiste začetne obletnice še pomembnejše od jubilejnih, zato jih praznujte z veseljem in ponosom.
 
Prva obletnica: papirnata poroka
Druga obletnica: bombažna poroka
Tretja obletnica: usnjena poroka
Četrta obletnica: platnena poroka
Peta obletnica: lesena poroka
Šesta obletnica: železna poroka
Sedma obletnica: bakrena poroka
Osma obletnica: bronasta poroka
Deveta obletnica: keramična poroka
Deseta obletnica: kositrna poroka
Petnajsta obletnica: kristalna poroka
Dvajseta obletnica: porcelanasta poroka
Petindvajseta obletnica: srebrna poroka
Trideseta obletnica: biserna poroka
Petintrideseta obletnica: koralna poroka
Štirideseta obletnica: rubinasta poroka
Petinštirideseta obletnica: safirska poroka
Petdeseta obletnica: zlata poroka
Petinpetdeseta obletnica: smaragdna poroka
Šestdeseta obletnica: diamantna poroka


Obletnica poroke kot darilo

Vsaka obletnica poroke je pomemben del skupnega življenja. Svoje zaobljube lahko tudi obnovite v izbrani destinaciji s simbolno poroko.

Podarite svojim najdražjim bon za potovanje.

V naši agenciji dobite darilni bon, ki ga kot darilo lahko zavijete in izročite še osebno.

Potovanje je najlepše darilo!


Popusti za obletnice porok

Hoteli v nekaterih destinacijah ponujajo posebne popuste, če hotel obiščete ob okroglih obletnicah porok. Popusti in darila so lahko zgolj simbolični, včasih pa lahko veliko prihranite. Največ popustov ponujata Mauritius in Sejšeli.

Še posebej romantične in zanimive so ponovne zaobljube, ki jih tudi lahko organiziramo. Par se lahko odloči za ponovno, romantično poroko, ki pa je seveda samo simbolična, izgleda pa ravno tako kot prava.