Simbolična poroka v tujini

Čar poroke v tujini je tudi drugačnost poročnega obreda, ki je lahko prepleten s tradicijo in običaji dežele, kjer se poročata. Vendar pa je civilno, torej uradno veljavno poroko, včasih težko organizirati in pozneje še težje overiti doma. Ne obupajta! Poročita se lahko simbolično.
 
Nekatere države zahtevajo za poroko tujcev številne dokumente, ki jih je potrebno prevajati v eksotične jezike, kar je drago in zamudno. Spet druge države imajo za poroko tujcev nesprejemljiva pravila, na primer da morata pred poroko v državi bivati cel mesec. Ali pa da se morata mesec pred poroko osebno zglasiti na lokalnem matičnem uradu.
 
A kaj ko ste vedno sanjali o poroki na Maldivih, na Tajskem ali sredi polj sivke v južni Franciji? Vaša želja se kljub temu lahko uresniči. Poročili vaju bomo simbolično.
 
Simbolični poročni obred je lahko popolnoma enak kot pri pravi, torej uradno veljavni poročni obred. Po obredu prejmeta poročni certifikat, ki pa je zgolj simboličen. Če želita, da vajin zakon priznava tudi Slovenija, se pred ali po potovanju zglasite na matičnem uradu in potrdita zakonsko zvezo.
 
Simbolične poroke so lahko še bolj pravljične kot prave. To so poroke za vajino dušo in srce. Poročita se na gondoli v Bentkah, posebej čarobna je budistična poroka na tajskem otoku.
 
In kar je najbolje – poročita se lahko že naslednji teden, saj nam ni potrebno urejati nobenih dokumentov!